Haber

CHP’li Tekin: “Ülkemizi inşaat çetesine, beton lobisine teslim ettik”

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Türkiye’nin “inşaat çetesine ve beton lobisine teslim edildiğini” öne sürerek, “Gelin, çocuklarımıza nefes alacak bir ülke kuralım” dedi. dedim.

Tekin, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı ilgili kuruluşlar aracılığıyla pandemi döneminde 61 ilde gayrimenkul satışı yapıldığını belirtti.

Devletin ihtiyaç fazlası gayrimenkulleri satışa çıkarabileceğini ifade eden Tekin, “Kar amaçlı satıyorsanız, özellikle turizm bölgelerini satıyorsanız, Ankara’da oturuyorsanız ve onların imar uygulamalarını yapıyorsanız ilçelerde su bulamazsınız. yarın Bodrum, Marmaris gibi alt yapı onlara yetmiyor.” dedi.

Son 5 yılda 16 milyar 514 milyon liraya arsa satıldığını söyleyen Tekin, son 5 yılda Yalova’da 5, Erzincan’da 4 kadar yerin satıldığını savundu. Yalova, “Bu satışların hepsi büyük bir sorun, bir yük. Önümüzdeki günlerde ilinizin, ilçenizin, beldenizin tüm DNA’sını değiştirecek. Adeta satılık bir Türkiye’ye döndük. Bir başka şey de bu satışlar. sermaye dahil devletin kurumları kiralanırken devlet sürekli toprak satıyor.” değerlendirmesini yaptı.

Bakanlığın internet sitesinde 341 Hazine arazisinin satışa sunulduğunu, yakında 299 Hazine arazisinin de satışa sunulacağını belirten Tekin, “Planlanan bir şey yok. Adeta menkul ve gayrimenkul gibi sürekli satışlarla bu ekonomik krizi durdurmaya çalışıyoruz. Batan geminin malını, ülkemizi inşaat çetesine, beton lobisine teslim ettik. Haydi, çocuklarımıza nefes alacak bir ülke kuralım.” terimleri kullandı.

habercatalpinar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu